Thursday 8 September 2011

Voorspelbaarheid

Rypke Zeilmaker Climategate.nl S. Fred Singer
ik voorspelde hier dat Rypke Zeilmaker nooit zou ingaan op het feit dat Fred Singer niet meer of niet minder dan gelogen heeft over zijn financiële banden met de fossiele brandstoffen-industrie en die voorspelling is uitgekomen .
Dat wetenschappelijk onderzoek gefinancierd wordt is een evidentie en dat, Exxon uitgezonderd, de petroleumindustrie beseft dat onderzoek een wezenlijk onderdeel is van vooruitgang vind ik wel net zo fijn. Dat een onderzoeker gefinancierd wordt betekent uiteraard nog niet automatisch dat die onderzoeker corrupt is. 
Gekeken moet worden –moet ik dit nou echt nog neerpennen- naar wat er met die middelen wordt gedaan. En dan blijkt dat Singer’s werk er vooral uit bestaat wetenschap aan te vallen, in plaats van te zoeken naar vooruitgang.
Het feit dat Singer liegt over zijn financiering is daarbij veelbetekekend. Dat het Zeilmaker geen ene moer kan schelen dat Singer liegt al evenzeer.
Het PCCC publiceerde ondertussen al een antwoord op de belangrijkste fouten in Singer’s presentatie tijdens zijn bezoek aan het KNMI. Een video met de lezing in Brussel kan je hier vinden; Singer heeft zoals verwacht  niets gezegd dat niet allang weerlegd is.
Ondertussen is Wolfgang Wagner, hoofdredacteur van Remote Sensing, opgestapt na de publicatie van Roy Spencer’s ondermaatse laatste worp en worden de resultaten van het interessante CLOUD-experiment op allerhande blogs gestrecht tot iets wat onmogelijk uit het onderzoek valt te concluderen. Business as usual dus.

No comments:

Post a Comment