Thursday, 2 December 2010

Richard De Mos (PVV): het wil niet vlotten met opwarming aarde

Richard De Mos heeft zichzelf nogmaals te kijk gezet :

Richard De Mos PVV klimaatverandering parlement
Richard De Mos
“Maandag stond er in Nederland de langste file ooit door sneeuwval, de ANWB en verwarmingmonteurs draaien overuren. In Groot-Brittannië worden koude-records behaald en in Brussel werd een demonstratie tegen de opwarming van de aarde afgelast door de kou. Het wil niet vlotten met de opwarming van de aarde,” aldus Richard de Mos (PVV) dinsdag tijdens een debat over infrastructuur en milieu.

Diederik Samsom (PvdA) vroeg zich af of De Mos aan cabaret doet, of een serieus debat wil. “U zegt: vandaag was het kouder dan gisteren, dus de aarde koelt af. Maar weet u welk jaar volgens de NASA het warmste was in de geschiedenis? Juist: 2010.”
Het was duidelijk weer (weer, heb j’em ? haha) dolle pret in het Nederlandse Parlement.
Onderstaande grafiek toont ondertussen ongenadig aan wat de realiteit is. Misschien moet Richard de Mos zich maar eens beginnen verdiepen in het onderwerp, in plaats van zich te beroepen op de dubieuze informatie die op belabberde sites als de Klimatosoof of De Dagelijkse Standaard wordt verkocht.
decadal-global-temps-1880s-2000s

1 comment:

  1. De Mos moet zich misschien afvragen waar al die kou vandaan komt. Het Noordpoolgebied misschien? Dan is de kans groot dat het daar wederom veel warmer dan gemiddeld is. Dit zal de volgende zomer wellicht gevolgen hebben voor het Arctische zeeijs en de gletsjers op Groenland. En dan volgt er wellicht weer een strenge winter op het Noordelijk Halfrond, omdat de Polar Vortex onderhand helemaal van de leg is.

    Nog een paar strenge winters en we kunnen gaan spreken van een patroon, veroorzaakt door de Arctic amplification. En waar zou die nou toch door komen?

    Je zou van een schooldirecteur toch wel wat meer intelligentie verwachten...

    ReplyDelete