Wednesday, 8 December 2010

Dit is om te lachen, toch ?

PERSBERICHT HIVOS

Hivos Klimaatcampagne mag van Reclame Code Commissie

DEN HAAG 3 DECEMBER, De Reclame Code Commissie heeft een klacht over de Hivos klimaat campagne afgewezen. De Commissie oordeelt dat de slogan ‘Energiebesparing hier scheelt rampen daar’ niet in strijd is met de Nederlandse Reclame Code.

De Hivos campagne waarin mensen bedankt worden voor energie besparing zoals korter douchen, verwarming lager zetten en minder auto rijden, is na de zomer in kranten verschenen en op de radio uitgezonden. De Telegraaf maakte zich boos over de campagne en de PVV sprak over een ‘ongefundeerde smaadcampagne tegen de Nederlandse automobilist’.

De Reclame Code Commissie komt tot een andere conclusie: Hivos ‘weet zich in die opvatting gesteund door de uitkomst van internationaal algemeen bekend onderzoek’.

Ook is Hivos paniekzaaierij verweten door de PVV. De Commissie stelt echter dat ‘niet in ernst kan worden geoordeeld dat in de uitingen wordt geappelleerd aan gevoelens van angst’.

Nu ben ik allesbehalve fan van het overdrijven van de klimaatproblematiek en heb ik al mensen verweten nodeloos alarmistisch te zijn (de wereld blijft heus wel draaien) maar dat er tegen een bewustmakingscampagne over energiegebruik een klacht wordt ingediend bij de RCC vind ik maar minnetjes. Sommige mensen lijken tijd teveel te hebben. als B.W.J. Van Soest een probleem heeft met de klimaatwetenschap, moet hij/zij dat maar in de wetenschappelijke peer review literatuur kenbaar maken. Lijkt me nuttiger dan de RCC lastig te vallen met dergelijke ongein.

No comments:

Post a Comment