Saturday, 7 June 2008

Welkom

Welkom op deze nieuwe blog waar ik zal trachten zoveel mogelijk een update te geven of wat speelt in de wereld van het klimaat onderzoek.

Een debat waar oppervlakkig beschouwd er twee visies lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan, nl. die van het Intergovernmental Panel on climate Change (IPCC) tegenover "sceptici".

Nader bekeken, blijkt echter dat "scepticisme" afkomstig te zijn uit de pen van een georganiseerde campagne van wat gemeenzaam de "Exxon-lobby" wordt genoemd en die als strategie heeft het produceren van een resem schijnwetenschappelijke artikels met als enig doel het publiek te doen geloven dat de wetenschappelijke wereld het niet volledig eens is over de menselijke invloed op het klimaat.
Waar ze zo goed in slagen dat bij het grote publiek inderdaad de idee leeft van een verdeeldheid in academische kringen, terwijl de realiteit is dat wetenschappelijke wereld het eens is dat antropogene climate change een feit is. Of hoe doeltreffend lobbywerk de publieke opinie kan beïnvloeden/misleiden.

No comments:

Post a Comment